Ontvang maandelijks de laatste schrijfupdates, boekontwikkelingen én mooie acties in je mailbox.

nieuws

Manuscriptbegeleiding succesvol

NIEUWS_1_400_x_....jpg“Susan’s debuutthriller Conflict greep me direct vanaf de eerste paar bladzijden bij de strot. Er was geen ontsnappen aan, je wordt in het verhaal gezogen. Na het lezen van Conflict ging ik naar haar website en ontdekte dat ze een manuscriptbeoordeling aanbiedt. Een interessante optie, waar ik op dat moment behoefte aan had: een kritische blik op het begin van mijn eigen manuscript. We ontmoetten elkaar op een zonnige middag op het plein middenin Ravenstein met een kop koffie en spraken daar de beoordeling door. Susan vertelde over haar eigen ervaringen als debutant en gaf een reeks aan praktische tips hoe je kritisch door je manuscript kunt lopen. Hieruit heb ik een werklijstje gedistilleerd zoals: beschrijf het decor en de locaties precies, werk je personages gedetailleerd uit, show don't tell, herschrijf een zin als je bijvoeglijke naamwoorden gebruikt, vermijd dubbelingen, schrijf krachtig, gebruik actief taalgebruik tegenwoordige tijd en controleer heel nauwkeurig het perspectief. De adviezen gaven mij houvast en energie om de volgende stap te zetten met het manuscript. Na het afscheid struinde ik door Ravenstein op zoek naar Conflict-locaties. Een inspirerende setting om schrijverservaringen te delen.”
Uit een groot aantal inzendingen werd Paul unaniem tot winnaar gekozen door de jury van de TRC-schrijfwedstrijd onder leiding van Uit een groot aantal inzendingen heeft de jury van de TRC-schrijfwedstrijd onder leiding van Tomas Ross en Uitgeverij Cargo een winnaar gekozen.”

Paul Thuis wist de jury met zijn manuscript Krassen op aarde te overtuigen met zijn schrijftalent en actuele thematiek. Hij wint een persoonlijke workshop van Tomas Ross en zijn manuscript maakt kans op uitgave binnen Tomas Ross Crime.

Ook verder komen?