Ontvang maandelijks de laatste schrijfupdates, boekontwikkelingen ťn mooie acties in je mailbox.
Maart 2017
Over meeuwen, het strand en een klein meisje...

Over meeuwen, het strand en een klein meisje...Het raakte me meteen: het grote schilderij waarop een jong kind zorgeloos over het strand huppelde. De meeuwen gaven precies de juiste energie aan het doek waarvan ik meteen wist: dit wil ik in mijn kantoor hebben. De kleuren, de bewegingen, de vrijheid van de zee, maar vooral de onschuld van het meisje in haar zomerjurkje drongen alle vezels van mijn ziel binnen.

Iets te commercieel

De eigenaresse van de galerie bekeek me, beluisterde mijn enthousiaste betoog en merkte op dat ze me een creatief mens vond. Ze deed werkelijk ontzettend haar best om het schilderij aan me te verkopen. Iets te veel naar mijn zin, dus ik besloot, afgrijselijk verstandig, om er nog even rustig over na te denken en beende in rap tempo de kunsthandel uit. Tot ik in de auto zat, nog een andere winkel had bezocht en vervolgens linea recta terugreed naar de galerie. Ik wist het immers al lang: ik zou niet slapen tot dit doek aan mijn muur hing. Ondanks of misschien juist dankzij een iets te commerciŽle galeriehoudster.  

Het verhaal achter het schilderij

Eenmaal in de winkel zag ik het schilderij pontificaal in het midden van de zaak staan. De eigenaresse keek naar mij, naar het doek en schraapte vervolgens haar keel. 'Toen je wegging heb ik het doek zo neergezet dat ik er nog eens goed naar kon kijken.' Er was weinig meer over van de verkoopachtige toon waarop ze me eerder te woord had gestaan. 'Ik was zo geraakt door jouw woorden. Op die manier had ik dit doek nog helemaal niet bekeken. Maar nu kijk ik anders: het herinnert me aan het kind dat ik heb verloren.' Er viel een veelzeggende stilte. Zwijgend keken we naar  de zee, de meeuwen en het meisje terwijl het kippenvel op mijn armen stond.  

De moraal...

Een half uur later reed ik richting kantoor. Een schilderij ťn een levensles wijzer. Moraal van het verhaal: iedereen draagt ervaringen met zich mee. Als we met elkaar kwetsbaar durven zijn worden muren afgebroken. Laten we dit volop samen blijven doen, in de hoop dat onze maatschappij weer wat mooier, zachter en geduldiger wordt. Net als een kind dat vrij en onbezonnen met blote voeten op het warme strand mag spelen.


Susan Moonen van Moonen Media

Verbinding verzacht. Dat is wat ik geloof. In een maatschappij die sneller, harder en ambitieuzer wordt, blijft het delen van authentieke verhalen ongekend waardevol. En gelukkig, ik zie meer en meer mensen, maar ook bedrijven hun verhaal vanuit de kern vertellen. Ik sta voor positiviteit. Al realiseer ik me heel goed dat deze levenshouding niet voor elk mens even vanzelfsprekend is. Ik hoop dat we van elkaar willen blijven leren, kwetsbaar durven zijn en met een open houding naar de wereld gaan (of blijven) kijken met behoud van eigen kracht. Maak er wat moois van vandaag!

Meer over Susan...
Susan Moonen werkt, vanuit Moonen Media als copywriter, journalist en ghostwriter. Daarnaast ontwikkelde ze het Zeker Zichtbaar Zijn Plan: een abonnement waarmee bedrijven in het hoofd en hart van hun klanten blijven door het delen van authentieke, niet-commerciŽle nieuwsbrieven. Eerder heeft Susan 2 thrillers geschreven rondom maatschappelijke thema's als loyaliteit (Conflict 2014) en pesten (Zwarte Aarde 2015). Daarmee ging een langgekoesterde meisjesdroom in vervulling.


Reacties: (0)


Naam:


E-mail (optioneel):