Ontvang maandelijks de laatste schrijfupdates, boekontwikkelingen én mooie acties in je mailbox.
Mei 2016
Mijn dochter werd zo enorm gepest...

Mijn dochter werd zo enorm gepest...

Ik moest eerlijk gezegd even slikken toen ik het verhaal hoorde. En al was het niet de eerste keer dat ik de schrijnende gevolgen van pesten beluisterde uit de mond van een bezorgde moeder of betrokken leraar, ook nu kwamen de details snoeihard bij me binnen.
 

Bescheiden en oprecht
De boekpresentatie van Zwarte Aarde was een groot succes. Er was een heuse cameraploeg en zelfs een verdwaalde journalist. Kortom, drukte alom. Ik was zo'n beetje aan het opruimen toen ze me aanspraken. Eén voor één. Een vriendelijke, ietwat verlegen jongen. De vrouw van een gepeste zus. De psycholoog met haar eigen praktijk. Die moeder die maar bleef vertellen over haar dochter die haar verleden nog altijd niet verwerkt had. 'En daarom wil ik haar graag jouw boek geven,' besloot ze haar schrijnende verhaal, 'opdat ze weet dat ze niet vergeten wordt. Dan ziet ze dat er volop aandacht voor pesten is.' Ik had er helemaal niets meer aan toe te voegen.

Dubbel gevoel 
'Nu de drukte een beetje voorbij is wilde ik je graag nog even zelf spreken,' zei de laatste jongen van die dag. Stuk voor stuk kwamen ze met hun eigen verhaal. Het één nog verdrietiger dan het ander. Zwarte Aarde wordt ontzettend goed ontvangen en dat stemt me blij. Gelukkig zelfs. En toch bekruipt me soms het gevoel dat het jammer is. Jammer dat een verhaal als dit geschreven kan worden. Omdat pesten van alle tijden is en helaas nog altijd actueel.


Susan Moonen van Moonen Media

Verbinding verzacht. Dat is wat ik geloof. In een maatschappij die sneller, harder en ambitieuzer wordt, blijft het delen van authentieke verhalen ongekend waardevol. En gelukkig, ik zie meer en meer mensen, maar ook bedrijven hun verhaal vanuit de kern vertellen. Ik sta voor positiviteit. Al realiseer ik me heel goed dat deze levenshouding niet voor elk mens even vanzelfsprekend is. Ik hoop dat we van elkaar willen blijven leren, kwetsbaar durven zijn en met een open houding naar de wereld gaan (of blijven) kijken met behoud van eigen kracht. Maak er wat moois van vandaag!

Meer over Susan...
Susan Moonen werkt, vanuit Moonen Media als copywriter, journalist en ghostwriter. Daarnaast ontwikkelde ze het Zeker Zichtbaar Zijn Plan: een abonnement waarmee bedrijven in het hoofd en hart van hun klanten blijven door het delen van authentieke, niet-commerciële nieuwsbrieven. Eerder heeft Susan 2 thrillers geschreven rondom maatschappelijke thema's als loyaliteit (Conflict 2014) en pesten (Zwarte Aarde 2015). Daarmee ging een langgekoesterde meisjesdroom in vervulling.


Reacties: (0)


Naam:


E-mail (optioneel):