Ontvang maandelijks de laatste schrijfupdates, boekontwikkelingen én mooie acties in je mailbox.
Februari 2017
Voorlopig geen derde boek!

Voorlopig geen derde boek!

Terug naar de kern. Dát is wel mijn thema van het afgelopen jaar geweest. Ik stond met een half been in een boek en met anderhalf been in het succes van Moonen Media van waaruit ik werk als copywriter, journalist en ghostwriter. Ik moest keuzes maken, omdat er veel mooie projecten op mijn pad kwamen waardoor het soms onmogelijk leek om nee te zeggen. De beperking van 24 uur in een dag... Een gezin wat aandacht verdient, de muziek die ik maken wil, mijn sport die me lekker in mijn vel laat voelen, mensen die me vragen wanneer mijn derde boek komt. Het zindert heerlijk... nog altijd.

Het derde boek...
Inmiddels heb ik de beslissing genomen. Het kostte me bloed, zweet en bijna-tranen, maar ik heb besloten om voorlopig geen derde boek te schrijven. Waarom? Mijn onderneming loopt als een tierelier. Ik spreek elke dag opnieuw zoveel (eigen)wijze, inspirerende en succesvolle ondernemers. Dat kan én wil ik niet meer missen, het geeft veel energie! Het heeft me doen inzien dat het schrijven van een boek, in basis best een eenzame aangelegenheid is. Tuurlijk. Het ziet er allemaal fantastisch uit aan de buitenkant. Boekpresentaties. Interviews. Radio. Tv. Signeersessies. En, even onder ons, dat is het ook. Tis romantiek ten top. Maar het voortraject doe je nog altijd in je uppie. Een boek schrijven doe je immers niet zomaar: dat kost ontzettend veel tijd. Dat is niet hetgeen waar ik op dit moment voor kiezen wil. En als er één ding is wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd, dan is het ik mijn eigen richting wil volgen. Ook als dat dwars tegen de stroming in is. Ik heb inmiddels serieuze spierballen van het zwemmen ; )

Hoe nu verder? 
Voorlopig wil ik, naast mijn werk voor Moonen Media, terug naar de kern: spontane columns schrijven over de zaken die me grijpen. Gewoon, over de dingen die op mijn dagelijkse pad komen. Mijn gezin, de samenleving en alles daartussen. Zonder schema. Zonder deadline. Het is hoe ik ooit begon en mijn lezerspubliek opbouwde. 

Lijkt het je wat om op die manier met elkaar in contact te zijn? Laten we dan verbonden blijven via Facebook, Twitter, LinkedIn of dit blog. Past je dit niet? Voel je vrij om uit te schrijven.

Soms moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit, aldus Loesje. Ik zeg: helemaal eens en wens je een toptijd toe!

Hartelijke groet,
Susan Moonen


Susan Moonen van Moonen Media

Verbinding verzacht. Dat is wat ik geloof. In een maatschappij die sneller, harder en ambitieuzer wordt, blijft het delen van authentieke verhalen ongekend waardevol. En gelukkig, ik zie meer en meer mensen, maar ook bedrijven hun verhaal vanuit de kern vertellen. Ik sta voor positiviteit. Al realiseer ik me heel goed dat deze levenshouding niet voor elk mens even vanzelfsprekend is. Ik hoop dat we van elkaar willen blijven leren, kwetsbaar durven zijn en met een open houding naar de wereld gaan (of blijven) kijken met behoud van eigen kracht. Maak er wat moois van vandaag!

Meer over Susan...
Susan Moonen werkt, vanuit Moonen Media als copywriter, journalist en ghostwriter. Daarnaast ontwikkelde ze het Zeker Zichtbaar Zijn Plan: een abonnement waarmee bedrijven in het hoofd en hart van hun klanten blijven door het delen van authentieke, niet-commerciële nieuwsbrieven. Eerder heeft Susan 2 thrillers geschreven rondom maatschappelijke thema's als loyaliteit (Conflict 2014) en pesten (Zwarte Aarde 2015). Daarmee ging een langgekoesterde meisjesdroom in vervulling.


Reacties: (0)


Naam:


E-mail (optioneel):